کد خبر 232205
تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۹

روزنامه انگلیسی گاردین با انتشار گزارشی از فعالیت‌های بی‌سابقه آژانس‌های اطلاعاتی انگلیس برای ثبت اطلاعات ارتباطی و اینترنتی مردم جهان پرده برداشت.

به گزارش مشرق، فارس به نقل از گاردین نوشت: این روزنامه انگلیسی با انتشار گزارشی از فعالیت‌های بی‌سابقه آژانس‌های اطلاعاتی انگلیس برای ثبت اطلاعات ارتباطی و اینترنتی مردم جهان پرده برداشت. این روزنامه که در چند هفته اخیر دست به افشاگری در مورد فعالیت‌های جاسوسی دستگاه‌های اطلاعاتی انگلیس زده، روز جمعه 31 خرداد(21 ژوئن) گزارش‌ جدیدی از این فعالیت‌ها منتشر کرد.

طبق گزارش گاردین، آژانس جاسوسی انگلیس (موسوم به سرویس دفاتر ارتباطی بریتانیا) طی برنامه‌ای تحت عنوان "سلطه بر اینترنت و بهره‌برداری از ارتباطات از راه دور جهانی" از دسترسی خود به به کابل‌های فیبر نوری حامل اطلاعات ارتباطات اینترنتی و مکالمات تلفنی جهان سوءاستفاده کرده و بخش بزرگی از اطلاعات حساس شخصی عبوری از این مسیرها را ذخیره‌سازی کرده است.

آژانس اطلاعاتی انگلیس به همتایان آمریکایی خود نیز اجازه دسترسی به این اطلاعات را داده است. هدف از این برنامه ذخیره‌سازی حداکثر ممکن اطلاعات ارتباطات جهانی و مشخصات فردی است. این برنامه بدون آنکه به اطلاع عموم برسد به اجرا گذاشته شده است. در این برنامه که با نام رمز "تمپورا"TEMPORA اجرا شده، حجم عظیم اطلاعات برداشته شده از فیبرهای نوری به مدت 30 روز ذخیره‌سازی شده و در این مدت مورد بررسی قرار می‌گرفته‌اند.

"تمپورا" قادر است تمام اطلاعات فردی و همچنین سوابق فعالیت‌های 2 میلیارد نفر از کاربران اینترنت را ثبت کند. با اجرای این برنامه آژانس‌های اطلاعاتی انگلیس و آمریکا امکان ثبت تمام اطلاعات فردی شهروندان در فضای مجازی را یافته‌اند. سرویس اطلاعاتی انگلیس تلاش برای اجرای برنامه جاسوسی از کابل‌های فیبر نوری را از پنج سال قبل و با هدف دسترسی به اطلاعات فیبرهای نوری عبوری از خاک انگلیس که حاوی اطلاعات ارتباطات اروپای غربی است، آغاز کرده است.

ثبت مکالمات تلفنی، محتوای پیام‌های الکترونیکی افراد، اطلاعات وارد شده به فیس‌بوک و سابقه حضور فرد در پایگاه‌های مختلف اینترنتی از جمله امکانات این برنامه بوده است. این در حالی است که افشای جاسوسی انگلیس از اجلاس گروه بیست در لندن در سال 2009  نیز با واکنش های گسترده ای از سوی کشور های این گروه مواجه شد و باعث بی اعتباری هر چه بیشتر انگلیس به عنوان میزبان نشست ها و اجلاس های بین المللی شده است.

گفتنی است گزارشی که اخیرا در روزنامه انگلیسی گاردین به چاپ رسید نشان می‌دهد سرویس‌های اطلاعاتی انگلیس در سال 2009 مکالمات تلفنی شرکت‌کنندگان در اجلاس گروه بیست که در لندن برگزار شده بود را شنود و ارتباطات اینترنتی آن‌ها را کنترل کرده‌اند.

آنچه که تاکنون در باره فعالیتهای گسترده  جاسوسی دستگاه های اطلاعاتی انگلیس افشا شده، نشانگر تمامی این اقدامات نبوده و باید منتظر افشای ابعاد دیگری از این دست اقدامات غیر قانونی باشیم. این افشاگری ها بویژه درباره جاسوسی از اجلاس سران گروه بیست در سال 2009 در لندن باعث شرمساری دولت انگلیس شده است.

در واکنش به این افشاگری عظیم اطلاعاتی، ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلیس روز سه شنبه 25 ژوئن از روابط دستگاه های اطلاعاتی این کشور با آمریکا دفاع کرد. این در حالی است که انگلیس و آمریکا هر دو به علت تجسس در امور شهروندان عادی با انتقاد مواجه شده اند.

هیگ تبادل اطلاعات بین انگلیس و آمریکا در دوره ای که ناآرامی دنیا را در بر گرفته است، "منحصر به فرد و اجتناب ناپذیر" خواند. هیگ در سخنرانی خود به بهانه تراشی برای انجام این عملیات بسیار گسترده اطلاعاتی پرداخت و گفت: "باید همواره به یاد داشته باشیم که تروریست ها قصد دارند مخفیانه به ما آسیب بزنند، باندهای تبهکار نیز برای سرقت مخفیانه از ما برنامه ریزی می کنند، دستگاه های اطلاعاتی خارج نیز به طور سری برای جاسوسی از ما تبانی می کنند و سامانه های تسلیحاتی جدید نیز به طور سری طراحی می شوند. اگر ما نیز به طور مخفیانه، طرح هایی را برای واکنش به این تهدیدها در نظر نگیریم، قادر به حفاظت از مردم کشورهایمان نخواهیم بود. "

اظهارات هیگ در شرایطی مطرح می شود که تلاش های آمریکا برای پیگرد و محاکمه ادوارد اسنودن مامور سابق سیا و پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا به اتهام فاش کردن اسناد محرمانه که به افشای این اقدامات جاسوسی منجر شده، ادامه دارد. اسنودن، اسنادی را در اختیار روزنامه های گاردین و واشنگتن پست قرار داده است که به اعتقاد او از نقض حریم شخصی افراد توسط  دولتهای آمریکا و انگلیس پرده بر می دارد.

روزنامه گاردین، هفته گذشته به نقل از اسناد اطلاعاتی فاش شده از سوی اسنودن، اعلام کرد عملیات جاسوسان انگلیسی برای شنود آنلاین مکالمه ها به قدری گسترده است که ظاهراً تلاش های بین المللی آمریکا برای تجسس از طریق اینترنت نیز به پای آن نمی رسد.

به نظر می رسد آنچه که تاکنون در باره فعالیتهای گسترده جاسوسی دستگاه های اطلاعاتی انگلیس افشا شده، نشانگر تمامی این اقدامات نبوده و باید منتظر افشای ابعاد دیگری از این دست اقدامات غیر قانونی باشیم. دفاع عجولانه و غیر منطقی هیگ از این گونه اقدامات در واقع به منزله فرار به جلوی وی است.

هیگ بجای عذر خواهی بدلیل این اقدامات غیر قانونی و غیر اخلاقی که متضمن دخالت مستقیم در حریم خصوصی شهروندان انگلیسی و دیگر کشور ها است، با ژستی طلب کارانه از اقدامات دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی انگلیس و آمریکا دفاع کرده است. دفاعی که غیر منطقی و فاقد مبانی قانونی وحقوقی است. در واقع اگر اقدامات جاسوسی آمریکا و انگلیس بر مبانی قانونی استوار بود، هرگز دولت آمریکا با این شدت و جدیت بدنبال دستگیری ادوارد اسنودن بجرم خیانت و افشای اسرار نبود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس